COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμη σούπα με ρεβίθια και κριθάρι


1 Δεκεμβρίου 2017

29687484704-9e2d01ea8f-k.jpg

Υλικά

160 γραμμάρια κριθάρι

250 γραμμάρια ρεβίθια

300 γραμμάρια κολοκύθας

1 κρεμμύδι

Φρέσκα βότανα (δάφνη, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, μαντζουράνα)

1 κομματάκι φρέσκο τζίντζερ

Κουρκούμη σε σκόνη

Ζωμό λαχανικών

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με μισό ποτήρι νερό μαγειρεύουμε το κρεμμύδι με τα βότανα για 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους. Και στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα την κολοκύθα, τα ρεβίθια, το κριθάρι και το ζωμό λαχανικών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 30-40 λεπτά. Στο τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε το τζίντζερ, την κουρκούμη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι,, αλάτι, αφήνουμε μερικά λεπτά να ξεκουραστεί και σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.