Πεντανόστιμη σούπα με ρεβίθια και κριθάρι

Παρασκευή 1 Δεκέμβριος 2017
29687484704-9e2d01ea8f-k.jpg

Υλικά

160 γραμμάρια κριθάρι

250 γραμμάρια ρεβίθια

300 γραμμάρια κολοκύθας

1 κρεμμύδι

Φρέσκα βότανα (δάφνη, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, μαντζουράνα)

1 κομματάκι φρέσκο τζίντζερ

Κουρκούμη σε σκόνη

Ζωμό λαχανικών

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με μισό ποτήρι νερό μαγειρεύουμε το κρεμμύδι με τα βότανα για 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους. Και στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα την κολοκύθα, τα ρεβίθια, το κριθάρι και το ζωμό λαχανικών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 30-40 λεπτά. Στο τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε το τζίντζερ, την κουρκούμη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι,, αλάτι, αφήνουμε μερικά λεπτά να ξεκουραστεί και σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο.