Φτιάχνουμε πεντανόστιμη πίτα με το αρνί που περίσσεψε

Δευτέρα, 09 Απριλίου 2018
slice-of-french-canadian-tourtiere.jpg

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα

1 κιλό αρνί

250 γρ. κίτρινο τυρί  

1  ματσάκι μαϊντανό

½ κιλό φρέσκα κρεμμύδια

1 ξερό κρεμμύδι

1 ποτήρι κρασί

½ κιλό γιαούρτι

1 φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το αρνί που περίσσεψε και τα κρεμμύδια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το κρέας για 4 λεπτά.  Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να γίνουν διάφανα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να πιεί όλα τα υγρά.

Ανοίγουμε το ένα φύλο και το βάζουμε σε ένα ταψί, από πάνω προσθέτουμε το γιαούρτι, το κίτρινο τυρί και από πάνω το κρέας. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και ψήνουμε στο φούρνο, στον αέρα στους 180°C μέχρι να ψηθεί καλά το φύλλο.