Τα πιο νόστιμα χορτοφαγικά μπιφτέκια από φακές

Παρασκευή 11 Μάιος 2018
14515855869-b4de5db942-b.jpg

Υλικά

400 γρ. βραστές φακές

2 καρότα

1/2 κρεμμύδι

5 κουταλιές αλεύρι καλαμποκιού

Λίγο κάρυ

Φρέσκο ​​μαϊντανό

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φακές σε ζεστό νερό για 20 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ρίχνουμε τις φακές σε ένα μπλέντερ μαζί εμ το καρότο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αλεύρι, το κάρυ, το αλάτι και 4 κ. σούπας ελαιόλαδο. Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά και εάν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι όπου τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

 

 

TRENDING ARTICLES