Το κουσκούς είναι ένα νόστιμο φαγητό αρκεί να το συνδυάσετε σωστά. Και σήμερα σας έχουμε την ιδανική επιλογή.
Υλικά
150 γραμμάρια κουσκούς
80 γραμμάρια ρεβίθια
2 κολοκυθάκια
100 γραμμάρια αποφλοιωμένες γαρίδες
Κουρκουμά
Αλάτι, πιπέρι στη γεύση
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για μερικές ώρες. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια. Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε τα κολοκυθάκια, για περίπου δέκα λεπτά, πρέπει να είναι μαλακά αλλά τραγανά ταυτόχρονα.
Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε τις γαρίδες μαζί με τον κουρκουμά για τη γαρίδα για περίπου πέντε λεπτά. Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το κουσκούς, τα ρεβίθια, τα κολοκυθάκια και τις γαρίδες, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.