COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πιο νόστιμα αλμυρά ντόνατς χωρίς βούτυρο και λάδι


8 Νοεμβρίου 2018

dsc_0039.jpg

Η σημερινή συνταγή είναι ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και για όλη την οικογένεια, αφού θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

160 γραμμάρια πατάτες

170  γραμμάρια αλεύρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγιά

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Κρόκο από ένα αυγό

Για τη γέμιση:

1 κολοκυθάκι

3 με 4 φέτες κίτρινο τυρί

2-3 φέτες ζαμπόν

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες και όταν είναι έτοιμες τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε σε ένα μίξερ. Στη συνέχεια τρίβουμε το κολοκυθάκια με ένα τρίφτη στις μεγάλες τρύπες. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τον πουρέ πατάτας, το αλάτι και το κρόκο αυγού, ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει μαλακή. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την ανοίγουμε με ένα πλάστη και τη κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια. Γεμίζουμε το κάθε κομμάτι με τα κολοκυθάκια, το τυρί και το ζαμπόν και τα κλείνουμε καλά. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στους 180 ° σε προθερμασμένο φούρνο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.