Λαχταριστή και παραδοσιακή σπανακόπιτα

Τετάρτη 21 Νοέμβριος 2018
spinach_pie_fork.jpg

Υλικά

Για το φύλλο

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. λάδι 

Νερό

Αλάτι

Για τη γέμιση

1 1/2 κιλό σπανάκι

1 1/2 κιλό σέσκουλα

2 πράσα

3 αυγά

1 κιλό φέτα

1/2 κιλό ανθότυρο

3 κρεμμύδια

1 ποτήρι

Λάδι άνηθο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

 Βάζουμε σε ένα μπολ, το λάδι, το νερό και το αλάτι και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας καλά μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά μαλακό. Το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει. Για τη γέμιση πλένουμε καλά το σπανάκι και τη σέσκουλα και τα ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Με τον πλάστη ανοίγουμε τα φύλλα ώστε να γίνουν αρκετά λεπτά - σύνολο 6. Στρώνουμε στο ταψί 2 φύλλα, έπειτα ρίχνουμε μια ποσότητα από τα υλικά, σκεπάζουμε με άλλα 2 φύλλα, την υπόλοιπη γέμιση και κλείνουμε από πάνω με τα 2 τελευταία φύλλα που έχουν μείνει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου.