Σήμερα μαγειρεύουμε την πιο νόστιμη και μαμαδίστικη συνταγή: κεφτεδάκια με πατάτες!
Υλικά
400 γρ. κιμά χοιρινό
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
4 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
1 αυγό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 φέτες ψωμί, χωρίς κόρα
2/3 φλ. γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις φέτες ψωμιού στο γάλα και στη συνέχεια τις στύβουμε καλά. Ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι και το σκόρδο με μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα δύο είδη κιμά και προσθέτουμε το μίγμα του μπλέντερ, το ψωμί, το αυγό και το μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους βάζουμε στο ταψί του φούρνου μαζί με τις πατάτες και ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.