Μια απλή συνταγή για να μαγειρέψετε το κοτόπουλο με γευστικό τρόπο και με υλικά που έχουμε συνήθως πάντα στην κουζίνα μας.
Υλικά
1 κιλό Κοτόπουλο
250 ml μπύρα ξανθιά
2 κλαδάκια δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδου
1 κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κοτόπουλο αφαιρώντας τα πολύ λιπαρά μέρη και το τοποθετούμε σε ένα ταψί. Στη συνέχει προσθέτουμε το σκόρδο, το χ κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια, το φύλλο δάφνης, την πάπρικα, δενδρολίβανο και το πιπέρι. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τη μπύρα και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο δυο ώρες.
Ύστερα παίρνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, τα βάζουμε σε ένα άλλο ταψί, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.