Το πιο νόστιμο Vegan burger που έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα

Τρίτη 26 Φεβρουάριος 2019
the-best-vegan-mushroom-burger-5-680x1024.jpg

Δεν χρειάζεται να είστε vegan για να φτιάξετε αυτό το μπέργκερ γιατί είναι τόσο νόστιμο που δεν θα θέλετε να τελειώσει. 

Υλικά 

300 γρ. μανιτάρια

250 γρ. φασόλια κόκκινα από κονσέρβα

1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο

2 κουτ. σούπας κόλιανδρο

2 κουτ. σούπας μαϊντανό

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

1/4 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη

30 γρ. αλεύρι

70 γρ. τριμμένη φρυγανιά

100 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Για τη μαγιονέζα

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

200 ml γάλα σόγιας

Χυμός από 1/2 λεμόνι

10 ml βαλσαμικό ξίδι

150 ml ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

4 ψωμάκια για μπέργκερ

2 φύλλα μαρουλιού

5 τοματίνια, κομμένα στη μέση

1 κρεμμύδι, σε ροδέλες

Διαδικασία

Κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση και τα ψήνουμε ψήνουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για 4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι και τη φρυγανιά και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε. Πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια και τα τηγανίζουμε στο τηγάνι, με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Για τη μαγιονέζα ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τα χτυπάμε με το μίξερ, προσθέτοντας σταδιακά το λάδι.

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, αλείφουμε με μαγιονέζα και βάζουμε 1 φύλλο μαρούλι, κομμένα τοματίνια, από 1 μπιφτέκι και ροδέλες κρεμμυδιού. Σκεπάζουμε και σερβίρουμε.

TRENDING ARTICLES