Το πιο νόστιμο μοσχαρίσιο σουβλάκι με μέλι και σουσάμι

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019
korean-barbecue-beef-skewers-title.jpg

Τσικνοπέμπτη σήμερα και την τιμητική του έχει το κρέας. Γι αυτό και μαγειρεύουμε μοσχαρίσια σουβλάκια.

Υλικά

500 γρ. μοσχαράκι γάλακτος

12 μέτρια φρέσκα μανιτάρια

1/3 φλ. μέλι

3 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο

Χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

4 κουτ. σούπας σουσάμι

1 κουτ. του γλυκού θυμάρι

16 λαχανάκια Βρυξελλών

2 κουτ. της σούπας ζάχαρη

Αλάτι

 Εκτέλεση

Ανακατεύετε το μέλι με το μπαλσάμικο, τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το σουσάμι και το θυμάρι. Κόβετε το κρέας σε κύβους και το μαρινάρετε για 5 λεπτά στο παραπάνω μείγμα.

Για να ετοιμάσετε τα σουβλάκια, στραγγίζετε το κρέας και κρατάτε τη μαρινάδα για να φτιάξετε τη σάλτσα. Κόβετε τα μανιτάρια στη μέση και τα περνάτε σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια εναλλάξ με το κρέας. Ψήνετε τα σουβλάκια στη σχάρα ή στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Όσο ψήνονται τα σουβλάκια, ρίχνετε τα λαχανάκια και τη ζάχαρη σε αλατισμένο νερό και τα βράζετε για 10 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε με τη μαρινάδα που περίσσεψε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τα αφήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Μοιράζετε τα λαχανάκια και τη σάλτσα στα πιάτα και σερβίρετε τα σουβλάκια.