
Οι πατάτες είναι ένα από τα φαγητά που πηγαίνουν με όλα τα πιάτα αλλά μπορούμε να τις φάμε και μόνες τους. Γι αυτό και σήμερα τις μαγειρεύουμε σαν κυρίως πιάτο και γίνονται πολύ νόστιμες.
Υλικά
1 kg πατάτες
50 γρ. πράσινες ελιές
1 κόκκινη πιπεριά
2 κόκκινα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι στη γεύση
Ελαιόλαδο για γεύση
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες. Είναι σημαντικό ναν έχουν το ίδιο μέγεθος για να μπορέσουν να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό για περίπου δέκα λεπτά. Όταν μαλακώσουν τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε λεπτές φέτες ή κύβους και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, μαζί με το σκόρδο. Σοτάρουμε τα λαχανικά και όταν πάρουν χρώμα αφαιρούμε το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τιε ελιές και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Πηγή φωτογραφίας: cucina.fidelityhouse.eu
Διαβάζονται Τώρα
- 11 "ύπουλα" σημάδια ναρκισσισμού που ξεγελούν τους περισσότερους
- Η Σαρλίζ Θερόν απενοχοποιεί το age gap και τα situationships με τον καλύτερο τρόπο - “Έκανα one night stand με 26χρονο και ήταν εκπληκτικό”
- Οι άνθρωποι με υψηλό EQ ακολουθούν τον κανόνα 3-10, για να παίρνουν έξυπνες αποφάσεις - Και δεν σφάλλουν ποτέ
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.