Λαχταριστές πατάτες με λαχανικά στο τηγάνι

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Λαχταριστές πατάτες με λαχανικά στο τηγάνι

Οι πατάτες είναι ένα από τα φαγητά που πηγαίνουν με όλα τα πιάτα αλλά μπορούμε να τις φάμε και μόνες τους.  Γι αυτό και σήμερα τις μαγειρεύουμε σαν κυρίως πιάτο και γίνονται πολύ νόστιμες.

Υλικά

1 kg πατάτες

50 γρ. πράσινες ελιές

1 κόκκινη πιπεριά

2 κόκκινα κρεμμύδια

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι στη γεύση

Ελαιόλαδο για γεύση

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες. Είναι σημαντικό ναν έχουν το ίδιο μέγεθος για να μπορέσουν να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό για περίπου δέκα λεπτά. Όταν μαλακώσουν τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε λεπτές φέτες ή κύβους και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, μαζί με το σκόρδο. Σοτάρουμε τα λαχανικά και όταν πάρουν χρώμα αφαιρούμε το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τιε ελιές και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Πηγή φωτογραφίας: cucina.fidelityhouse.eu

 

 

More for you

Don't Miss