Οι πατάτες είναι ένα από τα φαγητά που πηγαίνουν με όλα τα πιάτα αλλά μπορούμε να τις φάμε και μόνες τους. Γι αυτό και σήμερα τις μαγειρεύουμε σαν κυρίως πιάτο και γίνονται πολύ νόστιμες.
Υλικά
1 kg πατάτες
50 γρ. πράσινες ελιές
1 κόκκινη πιπεριά
2 κόκκινα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι στη γεύση
Ελαιόλαδο για γεύση
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες. Είναι σημαντικό ναν έχουν το ίδιο μέγεθος για να μπορέσουν να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό για περίπου δέκα λεπτά. Όταν μαλακώσουν τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε λεπτές φέτες ή κύβους και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, μαζί με το σκόρδο. Σοτάρουμε τα λαχανικά και όταν πάρουν χρώμα αφαιρούμε το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τιε ελιές και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Πηγή φωτογραφίας: cucina.fidelityhouse.eu
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.