COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#easybakeeasylife Συνταγή για σπιτική πίτσα με χειροποίητο ζυμάρι


3 Απριλίου 2019

thumbnail_13.jpg

Σήμερα δεν έχουμε φαγητό, ας παραγγείλουμε μια πίτσα. Πόσες φορές έχετε πει αυτή τη φράση; Σίγουρα πάρα πολλές! Σκεφτήκατε όμως ποτέ να ετοιμάσετε μόνοι σας μία; Πιστέψτε μας εάν φτιάξετε τη συνταγή της πίτσας από τα Easy Bake θα εντυπωσιάσετε τους πάντες… από τα παιδιά σας μέχρι τους φίλους σας. Και για να το κάνετε αυτό δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από τη ζύμη Easy Bake και μερικά υλικά της αρεσκείας σας. Eμείς εδώ στο jenny είμαστε φαν της κλασικής ιταλικής κουζίνας, οπότε η συνταγή που σας προτείνουμε είναι απλή, πεντανόστιμη και αγαπημένη! Σπιτική πίτσα με μοτσαρέλα, φρέσκα ντοματίνια, βασιλικό και σάλτσα πέστο!

Υλικά για τη ζύμη

500 γρ. μείγμα για Ζύμη Πίτσας Easy Bake

15 γρ. ελαιόλαδο (ή 3 κουταλάκια του γλυκού)

280 γρ. νερό (ή 1 1/2 κούπες του τσαγιού)

Φακελάκι μαγιάς (περιέχεται στη συσκευασία)

Λίγο αλεύρι για αλεύρωμα της επιφάνειας

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζουμε το Easy Bake και προσθέτουμε το νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγιά και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε έως ότου η ζύμη γίνει λεία και ελαστική. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 15 λεπτά

Βήμα 2

Για αφράτη βάση πίτσας, κόβουμε τη ζύμη σε 2 μέρη, περίπου 350 γρ. το καθένα και τα ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Τα σκεπάζουμε και τα κρατάμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους (περίπου 50 λεπτά), κατόπιν τοποθετούμε σε αλευρωμένα ταψιά και τοποθετούμε τα υλικά της αρεσκείας μας. Για λεπτή βάση, κόβουμε τη ζύμη σε 4 μέρη, περίπου 175 γρ. το καθένα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου 50 λεπτά. Κατόπιν ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Tοποθετούμε τη σάλτσα ντομάτας, τα κομμάτια μοτσαρέλα, τα ντοματίνια μας κομμένα στα 4, τον βασιλικό μας και με ένα κουταλάκι βάζουμε σάλτσα πέστο σε διάφορα σημεία της πίτσας.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά στους 210°C.

Ξεφουρνίζουμε και απολαμβάνουμε την χειροποίητη πίτσα μας και να είστε σίγουροι ότι δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι!

#easybakeeasylife και καλή απόλαυση!

Αγαπάτε και εσείς τις σπιτικές συνταγές; Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό πατώντας εδώ και κάθε βδομάδα ένας μεγάλος τυχερός θα κερδίζει ένα κουτί με όλα τα προϊόντα easy bake.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.