Λαχταριστά burritos με γλυκοπατάτα και φασόλια

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019
burritos-de-batatas-11.jpg

Τα μεξικάνικα “τυλιχτά”, τα burritos δηλαδή είναι η ιδανική επιλογή για όσους ζητάνε  κάτι εύκολο και χορταστικό.

Υλικά

8 τορτίγιας αλευριού

5 φλ. μαύρα φασόλια σε κονσέρβα

Φρέσκια σάλτσα ντομάτας

5 φλ. ξεφλουδισμένες γλυκοπατάτες σε κύβους

3 1 / 2 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

4 σκελίδες σκόρδο

4 κουταλάκια του γλυκού κύμινο και τσίλι

4 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο

2/3 φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρο

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

Αλάτι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες σε ένα τηγάνι με αλάτι και το νερό μέχρι να τις καλύψει και αφήστε τις να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά. Ενώ οι γλυκοπατάτες μαγειρεύονται, ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τσίλι .

Καλύψτε και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν. Προσθέστε το κύμινο και το κόλιανδρο και μαγειρεψτε για 2-3 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε.

Σε ένα μπλέντερ, βάζετε τα μαύρα φασόλια, τα φύλλα κόλιανδρο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, και τις μαγειρεμένες γλυκοπατάτες και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα βρασμένα κρεμμύδια και τα μπαχαρικά. Λαδώστε ελαφρά ένα μεγάλο ταψί και ζεστάνετε τις τοστίγιας. Αφού είναι έτοιμες βάλτε και το μίγμα και απολαύστε τα burritos.

Πηγή φωτογραφίας: www.pcrm.org