COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#easybakeeasylife Κυριακάτικο brunch με το πιο νόστιμο χειροποίητο προζυμένιο ψωμί


5 Απριλίου 2019

thumbnail.jpg

Δεν είναι μόδα, είναι πλέον συνήθεια. Το κυριακάτικο brunch έφερε στα τραπέζια τις παρέες, τις οικογένειες με παιδιά και όλους όσους θέλουν να φάνε κάτι μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού την Κυριακή.

Επειδή όμως είναι λογικό κάποια στιγμή να βαρεθήκατε να κάνετε κρατήσεις ή να βγαίνετε έξω κυριακάτικα, εναλλακτική υπάρχει και μπορεί κάλλιστα να στηθεί με κάθε επιτυχία στο σπίτι σας. Με τη βοήθεια των Easy Bake μπορείτε να φτιάξετε χειροποίητο προζυμένιο ψωμί για το πιο λαχταριστό brunch! Kαι τί ταιριάζει τέλεια με ένα φρεσκοψημένο ψωμί; Eμείς σας προτείνουμε αυγά μάτια, ντοματίνια, λίγο προσούτο, ρόκα και φυσικά γραβιέρα!

Δείτε πώς θα δημιουργήσετε και εσείς το δικό σας μοναδικό χειροποίητο brunch!

Υλικά

500 γρ. μείγμα Easy Bake Προζυμένιο Ψωμί

310 γρ. νερό (ή 1+1/3 κούπες του τσαγιού)

Φακελάκι μαγιάς (περιέχεται στη συσκευασία)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το Easy Bake, κατόπιν προσθέτουμε το νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγιά. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Ξαναζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά

Βήμα 2

Σχηματίζουμε ένα καρβέλι ή δυο φρατζόλες και τις τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος. Τα αφήνουμε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος για περίπου 50 λεπτά.

Βήμα 3

Αφού τα χαράξουμε ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για περίπου 40 λεπτά στους 220°C.

Ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και είμαστε έτοιμοι!

Η δική μας πρόταση σερβιρίσματος είναι να πάρετε έναν μεγάλο δίσκο κοπής, να κόψετε το ψωμί σας φέτες και να βάλετε από κάνω τα αυγά - μάτια. Στήστε μαζί, το προσούτο ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας, φρέσκα ντοματίνια με λίγο χοντρό αλάτι, ρόκα, ένα κομμάτι γραβιέρα και φυσικά αλατοπίπερο!

#easybakeeasylife και καλή σας απόλαυση!

Αγαπάτε και εσείς τις σπιτικές συνταγές; Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό πατώντας εδώ και κάθε βδομάδα ένας μεγάλος τυχερός θα κερδίζει ένα κουτί με όλα τα προϊόντα easy bake.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.