COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Οι πιο νόστιμες μελιτζάνες γεμιστές με ρύζι


15 Μαΐου 2019

ricetta-melanzane-ripiene-di-riso-620x414.jpg

Η σημερινή συνταγή μας επιτρέπει να μαγειρέψουμε τις μελιτζάνες με ένα τρόπο κάπως διαφορετικό από το συνηθισμένο. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Υλικά 

4 μικρές μελιτζάνες

5 ντομάτες

150 γραμμάρια ρύζι

100 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα

 1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

100 γραμμάρια μοτσαρέλα

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

Βράζουμε το ρύζι και όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμ τις μελιτζάνες. Αφού τις πλύνουμε, τις κόβουμε σε δυο μέρη κατά μήκος και αδειάζουμε το περιεχόμενο αλλά δεν το πετάμε. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί, τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 ° Cγια 30 λεπτά έως ότου γίνου τρυφερές.

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε μαζί με τις ντομάτες και τον πολτό μελιτζάνας σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και το ρύζι, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις μελιτζάνες. Όταν τις γεμίσουμε  όλες τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 ° C.

Πηγή φωτογραφίας: www.ricettedellanonna.net

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.