Λαχταριστά ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα γκοργκοντζόλας και ραδίκια

Παρασκευή 7 Ιούνιος 2019
1485161321_87df53bbff2a41a916c538103cd0ae156929b646-331669969.jpg

Σήμερα φτιάχνουμε ένα νόστιμο κρεμώδες πιάτο ιδανικό για μεσημεριανό ή για δείπνο με τους φίλους μας.

Υλικά 

160 γρ ζυμαρικά

5 φύλλα ραδίκια

80 γρ. γκοργκοντζόλα

4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/4 κρεμμύδι

20 ml κόκκινο κρασί

Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Πλένουμε τα ραδίκια, τα κόβουμε σε λωρίδες και τα αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε τα ραδίκια και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά και μετά ρίχνουμε το κρασί. Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε την γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει το τυρί.

Ύστερα μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν είναι έτοιμα τα προσθέτουμε στη σάλτσα μαζί με τα ραδίκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

TRENDING ARTICLES