Πεντανόστιμη πατατοσαλάτα με αυγά και τόνο

Τζουλιάννα Καρνέζη
Τρίτη 23 Ιούλιος 2019

Η σημερινή σαλάτα είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο, ιδανικό για τις ημέρες που κάνει ζέστες.

Υλικά 

1 κιλό πατάτες

300 γρ τόνο σε λάδι

4 αυγά

2 κρεμμύδια

2 κουταλιές της σούπας ξίδι

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Πλένουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τις βράζουμε για περίπου 40 λεπτά. Σε αυτό το σημείο τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ύστερα τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.

 Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ σαλάτας, στη συνέχεια αποστραγγίζουμε τον τόνο και τον προσθέτουμε στο μπολ. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα αυγά και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Όταν τα βραστά αυγά είναι έτοιμα και κρυώσουν, τα κόβουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ της σαλάτας με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ξίδι και ελαιόλαδο και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον δυο ώρες.