Το παραδοσιακό παστίτσιο της μαμάς

Παρασκευή 30 Αύγουστος 2019

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, το παστίτσιο θα είναι πάντα από τα αγαπημένα φαγητά όλων μας. 

Υλικά

1 κιλό κιμά

500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. λάδι

2 φλιτζ. τριμμένη ντομάτα

λίγο πελτέ

½ κ.γ. ζάχαρη

3 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

 2 ½ φλιτζ. τυρί τριμμένο

¼ φλιτζ. βούτυρο

4 φλιτζ. μπεσαμέλ

5 αυγά

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βάζετε το λάδι σε δυνατή φωτιά, σε μια κατσαρόλα. Ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε ελαφρά. Ρίχνετε και σοτάρετε καλά τον κιμά. Προσθέτετε την ντομάτα, λίγο πελτέ, τη ζάχαρη, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει μέχρι να πιει το περισσότερο ζουμί. Τον αφήνετε να κρυώσει. Ρίχνετε το 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο σε ½ φλιτζάνι από τα τριμμένα τυριά και ανακατεύετε.

Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και ανακατεύετε με το βούτυρο και τα τριμμένα τυριά. Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ. Χτυπάτε τα υπόλοιπα αυγά και τα ανακατεύετε με τη μπεσαμέλ. Προσθέτετε λίγο μοσχοκάρυδο. Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ταψί και το πασπαλίζετε με τη φρυγανιά. Στρώνετε τα μισά μακαρόνια και απλώνετε τον κιμά. Στρώνετε τα υπόλοιπα μακαρόνια και απλώνετε τη μπεσαμέλ. Ψήνετε στους 180°C για περίπου μία ώρα.

Πηγή φωτογραφίας: www.pappaspost.com