Τα πιο εύκολα και λαχταριστά πιτσάκια με ψωμί, πεκορίνο και ντοματίνια

Τετάρτη 11 Σεπτέμβριος 2019

Η σημερινή συνταγή είναι τόσο εύκολη και νόστιμη που δεν θα μπορείτε να αντισταθείτε. 

Υλικά 

1 φρατζόλα ψωμί

2 μεσαία κρεμμυδάκια

20 ντοματίνια     

2 σκελίδες σκόρδου

20 φρέσκα φύλλα βασιλικού

100 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο

6 αυγά

150 γρ. γάλα

Ρίγανη

Ελαιόλαδο

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση 

Κόβουμε το ψωμί σε κύβους και το βάζουμε σε ένα ταψί με λάδι. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το  σκόρδο και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.  Προσθέτουμε τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά, , ανακατεύοντας περιστασιακά. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το και τον βασιλικό, αφού τον ψιλοκόψουμε. Ρίχνουμε το μίγμα ντομάτας πάνω στο ψωμί και ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να πάνε παντού όλα τα υλικά. 

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και τη ρίγανη. Ρίχνουμε τα αυγά πάνω στις φέτες ψωμιού. Με μια ξύλινα κουτάλα πιέζουμε τα αυγά στα ψωμάκια για να βεβαιωθούμε ότι το μίγμα έχει πάει παντού. Πασπαλίζουμε με το πεκορίνο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά σε 200 βαθμούς.
 

Πηγή φωτογραφίας: www.incucinaconmaxeandre.it