
Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη σπανακόπιτα που δεν θα θέλεις να τελειώσει.
Υλικά
500 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
600 γρ. τυριά ανάμεικτα, τριμμένα της αρεσκείας μας
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
4 αυγά
2 φλ. γάλα
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο αφού τα ψιλοκόψουμε και τα αλατίζουμε και στη συνέχεια τα πιέζουμε καλά για να βγάλουν όλα τα υγρά. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και το αλεύρι ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο χυλό. Προσθέτουμε τα τυριά και το μίγμα από το σπανάκι. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- Ένας επίπονος κύκλος ολοκληρώνεται γι’ αυτά τα 3 ζώδια μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου
- Είσαι single; 5 λόγοι που πρέπει να χαίρεσαι γι’ αυτό, σύμφωνα με την επιστήμη
- Η Ιαπωνία δεν σταματά να μας εκπλήσσει: Δημιούργησε χώρους κλάματος, όπου άνδρες βλέπουν ταινίες μαζί σου και σκουπίζουν ακόμα και τα δάκρυά σου