Τα πιο νόστιμα τορτελίνι με μανιτάρια, βούτυρο και φασκόμηλο

Παρασκευή 4 Οκτώβριος 2019

Μερικές φορές απλές συνταγές είναι οι καλύτερες και η σημερινή δεν αποτελεί εξαίρεση.

Υλικά

1 πακέτο τορτελίνι με γέμιση τυριού 

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο

200 γρ. μανιτάρια σε φέτες

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο 

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό για τα τορτελίνι και το μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. 

Έξι λεπτά πριν είναι έτοιμα τα τορτελίνι, προσθέτουμε σε ένα τηγάνι 1 κουταλιά της σούπας βουτύρου και το ελαιόλαδο. Όταν το ζεσταθεί το ελαιόλαδο και το βούτυρο προσθέτουμε φασκόμηλο. Μαγειρεύομαι για περίπου ένα λεπτό. Αφαιρούμε το από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι τα μανιτάρια, το σκόρδο και την άλλη κουταλιά του βουτύρου. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. 

Στραγγίζουμε τα τορτελίνι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το φασκόμηλο και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και σερβίρουμε. 

Πηγή φωτογραφίας: www.buzzfeed.com