Λαχταριστός ξιφίας με μέλι και σαλάτα σέλινο

Τετάρτη 16 Οκτώβριος 2019

Υλικά 

700 γρ. ξιφία

120 γραμμάρια σέλινο

120 γρ. κόκκινο κρεμμύδι

Ελιές 

Μέλι

Λευκό ξύδι

 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ξύδι και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και βράζουμε το κρεμμύδι για 10 λεπτά. 

Ξεφλουδίζουμε το σέλινο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το βράζουμε σε νερό για 7 με 8 λεπτά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σέλινο, μια κουταλιά της σούπας ελιές και λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.

Κάνουμε μασάζ στον ξιφία με λίγο ελαιόλαδο και μια κουταλιά μέλι. Τον αφήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε τον ξιφία σε μια κατσαρόλα και τον μαγειρεύουμε με 2 κουταλιές λάδι για περίπου 4 λεπτά, γυρίζοντας το σε όλες τις πλευρές,  έτσι ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Τον κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με τη ζεστή σαλάτα.