Σήμερα ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα και ετοιμάζουμε τα πιο λαχταριστά κρουασάν στην αλμυρή τους εκδοχή.
Υλικά
1 ρολό σφολιάτας
350 γραμμάρια σπανάκι
100 γραμμάρια αλμυρό κίτρινο τυρί της επιλογής σας
1 κ. σούπας μπεσαμέλ
Αλάτι
Κρόκο 1 αυγού
1 κουταλιά της σούπας γάλα
Προετοιμασία
Βράζετε το σπανάκι για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμο το στραγγίζετε για να φύγουν όλα τα υγρά και το αφήνετε στην άκρη. Κόβετε το τυρί σε κομμάτια και το βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τη μπεσαμέλ. Στη συνέχεια ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το σπανάκι.
Ύστερα παίρνετε τη σφολιάτα και με ένα τη χωρίζετε σε τρίγωνα κάνοντας στρογγυλές τις άκρες χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι. Προσθέτετε σε κάθε τρίγωνο μια κουταλιά από τη γέμιση και τυλίγετε καλά τα κρουασάν. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί και αν θέλετε αλείφετε από πάνω με τον κρόκο αυγού και το γάλα. Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.