COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα φτιάχνουμε τη μηλόπιτα του σεφ Gordon Ramsay


14 Νοεμβρίου 2019

Σήμερα φτιάχνουμε τη μηλόπιτα του σεφ Gordon Ramsay

Από την επιτυχία που του απέφεραν τα αστέρια Michelin, μέχρι τα καυστικά σχόλιά του στην τηλεόραση, ο Gordon Ramsay έχει αφήσει το στίγμα του στον κόσμο της μαγειρικής. 

Η σημερινή συνταγή είναι η μηλόπιτα που μας προτείνει ο γνωστό σεφ. 

Για την τάρτα 

½ φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο,

7 κουταλιές σούπας ζάχαρη

1 πολύ μεγάλο αυγό

1 ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση 

½ φλιτζάνι ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα 

4 μεγάλα  μήλα, περίπου 3 κιλά συνολικά

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κρόκος αυγού, χτυπημένο με 2 κουταλάκια του γλυκού νερό

Εκτέλεση

Για την τάρτα: Τοποθετούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τα χτυπάμε μέχρι να συνδυαστούν. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας κρύο νερό, εάν η ζύμη φαίνεται πολύ ξηρή. Ζυμώνουμε ελαφρά σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τη ζεσταίνουμε για 30 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσουμε

Για τη γέμιση: Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα μισά μήλα και τα μαγειρεύουμε περίπου για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα μήλα.

Σε ένα σκεύος για τάρτες τοποθετούμε το ένα φύλλο ζύμης και από πάνω βάζουμε τα μήλα και στη συνέχεια καλύπτουμε με το άλλο φύλλο και βουρτσίζουμε με τον κρόκο αυγού. Χρησιμοποιούμε την άκρη ενός μαχαιριού για να σχηματίσουμε ένα μικρό σταυρό στο κέντρο έτσι ώστε ο ατμός να μπορεί να διαφύγει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι η κρούστα να γίνει χρυσή καφέ και τραγανή.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.