COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Pasta alla Norma: Το διάσημο πιάτο ζυμαρικών της Σικελίας που συνδέθηκε με την ηρωίδα Νόρμα της ομώνυμης όπερας


19 Νοεμβρίου 2019

Pasta alla Norma: Το διάσημο πιάτο ζυμαρικών της Σικελίας που συνδέθηκε με την ηρωίδα Νόρμα της ομώνυμης όπερας

Ο Σικελός ποιητής και συγγραφέας Nino Madolio ήταν καλεσμένος σε οικογενειακή συγκέντρωση φιλικού του σπιτιού. Όταν η οικοδέσποινα σέρβιρε το εξαιρετικό πιάτο με την τέλεια δεμένη σάλτσα μελιτζάνας, τον βασιλικό να διεγείρει την όσφρησή του και την αλμυρή ρικότα να διακοσμεί το πιάτο, ο Nino Madolio αναφώνησε «Κυρία μου αυτή είναι πραγματικά μια πάστα Νόρμα», θέλοντας να αποδώσει σε αυτή την παραδοσιακή μακαρονάδα την αξία της ομώνυμης όπερας, μιας από τις σημαντικότερες του μεγάλου συνθέτη Vincenzo Bellini, που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Σκάλα του Μιλάνου το 1831.

Υλικά


1 κιλό ντομάτες

400 γραμμάρια μελιτζάνα

350 γρ. ζυμαρικά

150 γραμμάρια τριμμένη αμυρή ρικότα

Μισό κρεμμύδι

Ελαιόλαδο

Βασιλικός

Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με 3 κ. σούπας ελαιόλαδο. Κόβουμε τις ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια. Στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια ρίχνουμε ένα ματσάκι βασιλικό και μετά ένα λεπτό προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά.

Αφαιρούμε τον βασιλικό και σβήνουμε τη φωτιά. Περνάμε τη σάλτσα από ένα μύλο λαχανικών. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις τηγανίζουμε στο λάδι για 1 με 2 λεπτά. Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα σερβίρουμε με τη σάλτσα, συμπληρώνοντας τις μελιτζάνες και τριμμένη ρικότα.

Πηγή φωτογραφίας: www.lacucinaitaliana.it

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.