COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τα καλύτερα tips για να φτιάξετε το πιο λαχταριστό Christmas Cake


The Jennettes

13 Δεκεμβρίου 2019

Τα καλύτερα tips για να φτιάξετε το πιο λαχταριστό Christmas Cake

Οι γιορτές πλησιάζουν και η αφθονία στα χριστουγεννιάτικα πιάτα απαιτεί όλη μας τη φαντασία προκειμένου να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας. Αυτά τα Χριστούγεννα δεν χρειάζεται να το παρακάνουμε με τον αριθμό των πιάτων που θα ετοιμάσουμε, αρκεί να βάλουμε όλο μας το μεράκι και την αγάπη προκειμένου οι λιχουδιές μας να ενθουσιάσουν τα αγαπημένα μας πρόσωπα. 

jenny.gr

Πέρα από τις αλμυρές γεύσεις που δεσπόζουν πάντα σε ένα εορταστικό τραπέζι, τις καρδιές των καλεσμένων μας κλέβει πάντα η επιλογή ενός καλού γλυκού. Εμείς αγαπάμε το Christmas Cake και έχουμε βρει μια συνταγή που το μεταμορφώνει σε γευστική μαγεία! Η ιστορία και η παράδοση του είναι μεγάλη και αποτελεί μία από τις πιο σπουδαίες δημιουργίες που έχει να επιδείξει η αγγλική κουζίνα. Ξερά φρούτα και μικρή δόση αλκοόλ είναι τα μαγικά συστατικά για την τέλεια σύνθεση της πιο λαχταριστής εκδοχής του ενώ το μυστικό κρύβεται παράλληλα, πίσω από το σιγοψήσιμο του στον φούρνο.

jenny.gr

Ωστόσο, η συνταγή επιτυχίας του απόλυτου χριστουγεννιάτικου cake ορίζεται από τη Sencor Κουζινομηχανή STM 787x, που αποτελεί κυριολεκτικά τον κορυφαίο σεφ μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Ως ο απόλυτος σύμμαχος στην κουζίνα μίας νοικοκυράς, οι καλεσμένοι είναι σίγουρο πως θα τα χάσουν από το αποτέλεσμα των πεντανόστιμων δημιουργιών σας. Εμένα με έχουν ξετρελάνει όσες συνταγές έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα. Έχει ισχύ 1000W και 2 μπολ από ανοξείδωτο ατσάλι χωρητικότητας 4,5 lt και 3 lt και η 6ετής εγγύηση του μοτέρ εγγυάται ότι θα μπορείτε να ετοιμάζετε απερίσπαστες τις αγαπημένες σας συνταγές χωρίς καμία ανησυχία. 

jenny.gr

Ως αξεσουάρ πολλαπλών χρήσεων, η μηχανή αναμειγνύει τέλεια το cake μου, κάνοντας το πιο απολαυστικό από ποτέ και ιδιαίτερα ξεχωριστό. Εάν η παρακάτω συνταγή δεν σας εμπνεύσει, μπορείτε να το δοκιμάσετε για να φτιάξετε τα αγαπημένα σας ζυμαρικά, τη δική σας ζύμη για πίτες, νόστιμα και ζουμερά μπιφτέκια με κιμά που μόλις έχετε κόψει, ή ακόμη και να απολαύσετε ζεστές σούπες και βιταμινούχους χυμούς χάρη στο πολύ- εργαλείο που έχετε στην κουζίνα σας. Η μηχανή μάλιστα, διαθέτει τρία διαφορετικά εξαρτήματα για ζύμωση, χτύπημα, καθώς και για ελαφριές ζύμες. 

Μάλιστα, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι το σύστημα τοποθέτησης εξαρτημάτων είναι τύπου μπαγιονέτ κι έτσι διασφαλίζει γρήγορη συναρμολόγηση και αλλαγή. Η παρασκευή που θα ετοιμάσετε, απλά απαιτεί να διαλέξετε την κατάλληλη ταχύτητα ανάμεσα σε 8 διαφορετικά επίπεδα ταχύτητας, ορίζοντας τον χρόνο της ανάμειξης. Το εντυπωσιακό και super gadget στοιχείο είναι πως διαθέτει παράλληλα, ενσωματωμένο φωτισμό LED που μας επιτρέπει να βλέπουμε το περιεχόμενο του μπολ την ώρα της ανάμειξης. Μάλιστα, υπάρχει οθόνη LED με ένδειξη χρόνου λειτουργίας και χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης 30 λεπτών. Κι αν φοβάστε πως θα λερωθεί η κουζίνα σας, το διαφανές καπάκι που μπαίνει πάνω στο μπολ, διασφαλίζει ότι το περιεχόμενο δεν θα τη λερώσει καθόλου όσο αναμειγνύετε. 

jenny.gr

Το αγαπημένο μου Christmas Cake απογειώθηκε χάρη στην κουζινομηχανή Sencor και σκοπεύω να το επαναλάβω πολλές ακόμη φορές, μέσα στις γιορτές. Με το πλανητικό σύστημα ζύμωσης, ανάμειξης και χτυπήματος που διαθέτει, δεν υπάρχει περίπτωση τα υλικά της αγαπημένης συνταγής να μην αναμειχθούν πλήρως. Για την απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή, δεν χρειάζονται πολλά! Λίγη έμπνευση, όρεξη και φυσικά, τη Sencor STM 787x που θα σας αναδείξει σε κορυφαίους δημιουργούς μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής!

Ακολουθεί η συνταγή για το απόλυτο Christmas Cake!

Υλικά

150 γρ. σταφίδες
150 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα (ψιλοκομμένα) και 110 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
50 γρ. ψιλοκομμένο πορτοκάλι 
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
150 ml κονιάκ, ρούμι
275 γρ. φρέσκο βούτυρο (σε θερμοκρασία βουτύρου)
275 γρ. καστανή ζάχαρη
5 αυγά
275 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα ψιλοκομμένα κι αποξηραμένα φρούτα σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ποτό και τον χυμό πορτοκαλιού κι αφήνουμε να «πιούν» το υγρό όλο το βράδυ (ανακινώντας τακτικά). Την επομένη μέρα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στο εσωτερικό μίας φόρμας διαμέτρου 22,5 εκ. Τοποθετούμε στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά για 10’ να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τον φλοιό πορτοκαλιού και τα αυγά ένα-ένα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι. Στο τέλος, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρούτα κι όσο υγρό τυχόν έχει απομείνει στο μπολ. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε στον φούρνο για 2- 2,5 ώρες, προσέχοντας να μην αρπάξει η επιφάνεια του cake. 

Καλή επιτυχία! 


 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.