Τα γιουβαρλάκια είναι ίσως το πιο μαμαδίστικο φαγητό
Υλικά
500 γρ κιμά
1/4 κούπας ρύζι
2 πατάτες
3 καρότα
1 κρεμμύδι
Λίγο μαϊντανό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
5 φλ. νερό
2 κουταλιές βούτυρο
Τον χυμό από 1 λεμόνι το χυμό
1 κουταλιά αλεύρι
Λίγο αλεύρι για το παναρισμα
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και ζυμώνουμε το μίγμα. Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια, τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τα λαχανικά. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, τα λαχανικά, το βούτυρο και λίγο αλάτι και μόλις βράσει ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια μετά από 15 λεπτά βάζουμε τα λαχανικά μας και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το αλεύρι και όταν το φαγητό είναι έτοιμο τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας πολύ καλά. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμα και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.