Πεντανόστιμα γιουβαρλάκια με λαχανικά χωρίς αυγό
10 Ιανουαρίου 2020

Τα γιουβαρλάκια είναι ίσως το πιο μαμαδίστικο φαγητό
Υλικά
500 γρ κιμά
1/4 κούπας ρύζι
2 πατάτες
3 καρότα
1 κρεμμύδι
Λίγο μαϊντανό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
5 φλ. νερό
2 κουταλιές βούτυρο
Τον χυμό από 1 λεμόνι το χυμό
1 κουταλιά αλεύρι
Λίγο αλεύρι για το παναρισμα
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και ζυμώνουμε το μίγμα. Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια, τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τα λαχανικά. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, τα λαχανικά, το βούτυρο και λίγο αλάτι και μόλις βράσει ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια μετά από 15 λεπτά βάζουμε τα λαχανικά μας και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το αλεύρι και όταν το φαγητό είναι έτοιμο τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας πολύ καλά. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμα και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- 6 έξυπνοι τρόποι για να απαντήσεις σε κάποιον όταν σε προσβάλλει, διατηρώντας την ψυχραιμία σου
- Ειδικός σε θέματα ευτυχίας του Χάρβαρντ μοιράστηκε τη no1 συμβουλή για μια εύκολη και επιτυχημένη ζωή
- Ζώδια σήμερα (7/9): Η Σεληνιακή Έκλειψη φέρνει έντονη και μεταμορφωτική ενέργεια - Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο