Η σημερινή συνταγή είναι τόσο νόστιμη που δεν θα θέλετε να τελειώσει.
Υλικά
800 γρ. μπρόκολο
300 γρ. ζυμαρικά
100 γρ. πεκορίνο
50 γραμμάρια κουκουνάρι
30 γρ. σταφίδες
2 φιλέτα γαύρου
Τριμμένη παρμεζάνα
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε σε κομμάτια το μπρόκολο, αφαιρώντας τα σκληρότερα μέρη και τα μαγειρεύουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, κρατώντας το νερό μαγειρέματος.
Βράζουμε τα ζυμαρικά στο νερό του μπρόκολου για το μισό χρόνο μαγειρέματος που αναγράφεται στη συσκευασία.
Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα φιλέτα του γαύρου, στη συνέχεια προσθέτουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε επίσης τα ζυμαρικά, τις σταφίδες και τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε για ένα λεπτό Απενεργοποιούμε τη φωτιά και μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί. Συμπληρώνουμε με ψιλοκομμένο πεκορίνο, 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα και 2 κουταλιές λάδι.
Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 8 λεπτά και σερβίρουμε, συμπληρώνοντας εάν θέλουμε με τούφες μπρόκολο.
Πηγή φωτογραφίας: www.lacucinaitaliana.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.