Οι πιο νόστιμοι λαχανοντολμάδες χωρίς κρέας

Κυριακή 26 Ιανουάριος 2020

Ένα φαγητό που τρώγεται όλες τις μέρες και από όλες τις ηλικίες. 

Υλικά 

1 λάχανο

1 φλ. ρυζι γλασέ

Μισό ματσάκι άνηθο

1  ματσάκι μαϊντανό

3 φρέσκια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 

2 ξηρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 

Αλάτι, πιπέρι

2 λεμόνια

1 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

Σε μια  κατσαρόλα βάζουμε το λάχανο με αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα του. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα φύλλα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, μισό ποτήρι νερό και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Αφαιρούμε το σκληρό στέλεχος από το κάτω στα φύλλα και τα γεμίζουμε από από μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε σχετικά σφιχτά.
 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λάδι και τοποθετούμε τούς λαχανοντολμάδες σε κυκλική φορά. Σε περίπτωση που έχουμε περίσσιους λαχανοντολμάδες επαναλαμβάνουμε κάνοντας μια δεύτερη στρώση.

Αφού τελειώσουμε με τις στρώσεις ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και λάδι και πριν κλείσουμε στην κατσαρόλα τοποθετούμε ένα πιάτο έτσι ώστε να μην μπορούν να μετακινηθούν οι λαχανοντολμάδες κατά το μαγείρεμα.

Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι να φτάσει δυο δάχτυλα επάνω από τούς λαχανοντολμάδες και τούς βράζουμε για 30 λεπτά. Αφού τελειώσει το μαγείρεμα ρίχνουμε χυμό λεμονιού από επάνω.