Ζουμερό μοσχαράκι με πατάτες και σάλτσα ντομάτας

Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020

Το κρέας είναι τρυφερό και ζουμερό και ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε.

Υλικά 

600 γρ μοσχαριού

400 γρ πατάτας

1 μικρό καρότο

1 μικρό κρεμμύδι

50 ml σάλτσα ντομάτας

Aλεύρι 

1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

Zωμό κρέατος

Eλαιόλαδο

Aλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση 

Κόβουμε το κρέας σε κύβους και τους βάζουμε σε ένα μπολ με αλεύρι και αλάτι. Τα γυρνάμε αρκετές φορές για να πάει παντού το αλεύρι. 

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το καρότο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένα με λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το μοσχάρι. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί.

Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους τόσο μεγάλες όσο εκείνες του κρέατος. Στη συνέχεια τις βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα. Ανακατεύουμε και μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε τον ήδη ζεστό ζωμό. Καλύπτουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Πηγή φωτογραφίας: www.misya.info/ricette