Πανεύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020

Η σημερινή σπανακόπιτα είναι η αγαπημένη της οικογένειας, και αποτελεί το τέλειο κολατσιό για το σχολείο 

Υλικά

400 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

300 γραμμάρια φέτα τριμμένη

2 φλιτζάνια αλεύρι

2 αυγά

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

200 γραμμάρια γιαούρτι 

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη φέτα. Ρίχνουμε στο μπολ και το σπανάκι με το κρεμμύδι και προσθέτουμε περίπου 1 φλιτζάνι νερό, έτσι ώστε να έχουμε ένα σχετικά αραιό χυλό.

Ρίχνουμε τον χυλό σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, φούρνο για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια της πίτας