Μια υγιεινή και πολύ νόστιμη συνταγή για ντόνατς στον φούρνο
5 Φεβρουαρίου 2020
Η αρχική συνταγή για τα ντόνατς απαιτεί να τηγανιστούν και να γεμιστούν με διάφορα όπως κρέμα , σοκολάτα ή μαρμελάδα. Σήμερα όμως τα φτιάχνουμε στον φούρνο για ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα και επιλέγετε με τι θα τα γεμίσετε.
Υλικά
1 αυγό
180 ml γάλα
130 γραμμάρια ζάχαρη
500 γραμμάρια αλεύρι
8 γρ. μαγιά
120 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση
Με τη βοήθεια ενός μίξερ χτυπάμε το αυγό, με το γάλα και τη μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι τη ζάχαρη και τέλος το βούτυρο.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί, μέχρι να διπλασιαστεί. Ύστερα την ανοίγουμε και την κόβουμε σε δίσκους 8 cm με πάχος 1 cm. Τοποθετούμε τα ντόνατς σε ένα ταψί και τα αφήνουμε και πάλι να ξεκουραστούν για άλλα 40/50 λεπτά. Στη συνέχεια τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Όταν τα ντόνατς είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα βουρτσίζουμε με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.