COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πατάτες ογκρατέν (au gratin) με τυρι: Ένα φαγητό που μας θυμίζει τα οικογενειακά τραπέζια της παιδικής μας ηλικίας


10 Μαρτίου 2020

Πατάτες ογκρατέν (au gratin) με τυρι: Ένα φαγητό που μας θυμίζει τα οικογενειακά τραπέζια της παιδικής μας ηλικίας

Η μυρωδιά του σημερινού φαγητού που σιγοψήνεται μέσα στον φούρνο και γεμίζει όλο το σπίτι, μας θυμίζει τα οικογενειακά τραπέζια της παιδικής μας ηλικίας.

Υλικά

800 γρ. πατάτες

400 ml κρέμα γάλακτος

200 γρ, τριμμένο κίτρινο τυρί

400 ml γάλα

Αλάτι, πιπέρι

150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μια μια τις πατάτες, ακουμπώντας τη μια πάνω στην άλλη. Συνεχίζουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια περιχύνουμε τις πατάτες με το μίγμα. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 40 λεπτά. 

Photo credits: https://www.cucchiaio.it/ricetta

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.