COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τα σημερινά χορτοφαγικά κεφτεδάκια με σπανάκι και ρικότα θα σας μείνουν αξέχαστα


18 Μαρτίου 2020

Τα σημερινά χορτοφαγικά κεφτεδάκια με σπανάκι και ρικότα θα σας μείνουν αξέχαστα

Εάν δοκιμάστε να φτιάξετε τη σημερινή συνταγή, θα θέλετε να τη μαγειρεύετε κάθε μέρα...

Υλικά

1 κιλό φρέσκο σπανάκι

300 γραμμάρια ρικότα

2 αυγά

2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα

8 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

1 κλαδάκι φρέσκο βασιλικό

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το σπανάκι και το βράζουμε σε ζεστό νερό. Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε σε κομμάτια. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε το σπανάκι, το σκόρδο, το βασιλικό, τα αυγά, μια πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μίγμα. Στο τέλος προσθέτουμε και τη ρικότα και χτυπάμε για λίγο ακόμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μπολ και σε αυτό το σημείο προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τη φρυγανιά και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε. Στη συνέχεια πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.