COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ο πιο νόστιμος μπακαλιάρος με την πιο βελούδινη και απολαυστική σκορδαλιά που φάγατε ποτέ


25 Μαρτίου 2020

Ο πιο νόστιμος μπακαλιάρος με την πιο βελούδινη και απολαυστική σκορδαλιά που φάγατε ποτέ

Από το τραπέζι της 25ης Μαρτίου δεν μπορεί να λείπει ο μπακαλιάρος και η σκορδαλιά.

Υλικά

1 1/2 κιλό μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος ή παστός κομμένος σε κομμάτια

Αλεύρι για το πανάρισμα

Ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Για κουρκούτι

330 ml μπύρα 

140 γραμμάρια αλεύρι

170 γραμμάρια κορν φλάουρ

Αλάτι, πιπέρι

Για την σκορδαλιά

5 σκελίδες σκόρδο

3 πατάτες βρασμένες

1/2 ψωμί μπαγιάτικο μόνο τη ψίχα

2 κουταλιές της σούπας ξύδι

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση 

Για να φτιάξουμε τη σκορδαλιά: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και μετά τις καθαρίζουμε. Εν τω μεταξύ μουσκεύουμε τη ψίχα και τη στραγγίζουμε. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τη ψίχα και τις πατάτες και χτυπάμε. Ύστερα προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και το ξύδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε ενώ προσθέτουμε σταδιακά το λάδι.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.Στη συνέχεια πανάρουμε τον μπακαλιάρο στο αλεύρι, τον ρίχνουμε στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε μαζί με τη σκορδαλιά.

Πηγή φωτογραφίας: elenisaltas.com

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.