Σήμερα φτιάχνουμε το πιο νόστιμο Croque Monsieur και δεν θέλουμε να τελειώσει

Σάββατο, 04 Απριλίου 2020

H Γαλλική συνταγή που θα γίνει το αγαπημένο σας brunch!

Υλικά

8 φέτες ψωμί του τοστ

8 φέτες ζαμπόν

1 ½ φλ. γραβιέρα τριμμένη

Βούτυρο για το ψωμί

Για την κρέμα

400 γρ. γάλα

70 γρ. αλεύρι

60 γρ. βούτυρο

6 κουταλιές γραβιέρα

Αλάτι 

Εκτέλεση 

Ζεσταίνουμε το γάλα και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και το λιώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε με σύρμα για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε 6 κουταλιές γραβιέρα και λίγο αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε σε ένα ταψί 4 φέτες ψωμί του τοστ, αλείφουμε με λίγο βούτυρο και βάζουμε 2 φέτες ζαμπόν σε κάθε ψωμί. Βάζουμε μια λεπτή στρώση από την κρέμα πάνω στο ζαμπόν και πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα. Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες. Αλείφουμε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.

Όταν περάσει ο χρόνος ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη γραβιέρα. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά για να λιώσουν τα τυριά.