Η φρέσκια μυρωδιά των εσπεριδοειδών , τα αρωματικά βότανα και η ελαφρώς πικάντικη και μυρωδιά του κύμινου μας χαρίζουν ένα πεντανόστιμο πιάτο.
Υλικά
800 γρ. μοσχαρίσιου κρέατος
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλαδάκι βασιλικού
1 κλαδάκι μαϊντανό
Χυμό από 1 λεμόνι
Χυμός από 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
40 γρ. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ξύσμα από ένα λάιμ
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κύβους και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό, τον μαϊντανό και το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, το κύμινο και ξύσμα από λάιμ. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μοσχάρι να μαριναριστεί για 2 ώρες, περιστρέφοντάς το περιστασιακά.
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, έτσι ώστε το κρέας να μην κολλήσει στο κάτω μέρος του τηγανιού. Όταν το κρέας έχει ροδίσει, προσθέτουμε τη μαρινάδα. Καλύπτουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά και προσθέτοντας, εάν είναι απαραίτητο, λίγο ζεστό νερό.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.