COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα φτιάχνουμε πεντανόστιμη ομελέτα χωρίς αυγά


16 Μαΐου 2020

Σήμερα φτιάχνουμε πεντανόστιμη ομελέτα χωρίς αυγά

Μπορεί  να είστε δύσπιστοι με τη σημερινή συνταγή, εάν όμως τη δοκιμάσετε θα διαπιστώσετε πόσο νόστιμη είναι και πόσο μοιάζει με μια κανονική ομελέτα. 

Υλικά 

200 γραμμάρια αλεύρι ρεβιθιού

0, 3 λίτρα νερό

Ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

Αλάτι, πιπέρι

Μαϊντανός 

Λίγο σκόνη κάρυ 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με αλάτι, πιπέρι, σκόνη κάρυ και προσθέτουμε σιγά σιγά τον νερό μέχρι το μείγμα να είναι αρκετά υγρό. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να πάει χρώμα. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά. 

Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο, ρίχνουμε το μίγμα και μαγειρεύουμε καλά από τη μια πλευρά πριν γυρίσουμε την ομελέτα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας από την άλλη πλευρά. Σε αυτό το σημείο η vegan ομελέτα είναι έτοιμη. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.