Σήμερα φτιάχνουμε τη μαροκινή εκδοχή του αγαπημένου καλοκαιρινού πιάτου, αυγά με ντομάτες

Πέμπτη 21 Μάιος 2020

Τα Μαροκινά αυγά είναι μια τυπική συνταγή της Βόρειας Αφρικής, η οποία προσφέρει ένα ιδιαίτερο μαγείρεμα με αυγά βουτηγμένα σε μια πικάντικη σάλτσα. 

Πλούσια χρώματα, γεύσεις και αρώματα δοκιμάστε ένα εκπληκτικό και πανεύκολο πιάτο!

Υλικά 

4 αυγά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

600 γρ. συμπυκνωμένος  χυμό ντομάτας

Μαϊντανό για γεύση 

Ψωμί μερικές φέτες

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και, μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για περίπου 4 λεπτά ή έως ότου το κρεμμύδι πάρει χρώμα. 

Προσθέτουμε τον χυμό  ντομάτας και μαγειρεύουμε σε μέτρια-υψηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά και μετά μόλις μαγειρευτεί, προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός μεγάλου κουταλιού, κάνουμε  μια τρύπα στη σάλτσα για κάθε αυγό και στη συνέχεια σπάμε ένα αυγό μέσα σε κάθε τρύπα, φροντίζοντας να μην πέσουν κομμάτια κελύφους στη σάλτσα

Καλύπτουμε με ένα καπάκι το τηγάνι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, στη συνέχεια γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί. 

Πηγή φωτογραφίας:www.buonissimo.it