H σημερινή συνταγή είναι τέλεια, γιατί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε στο ψυγείο σας.
Υλικά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 χτυπημένο αυγό
1 φλιτζάνι μαγειρεμένο καστανό ρύζι
½ φλιτζάνι λαχανικά, ψιλοκομμένο (όπως πράσινα φασόλια, καρότα, μπιζέλια)
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
1 κουταλιά της σούπας καρύδα σε σκόνη
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας βασιλικό, κόλιαντρο, δυόσμο
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα γουόκ ή αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτετε το αυγό και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ψηθεί και να γίνει ομελέτα, όταν είναι έτοιμη τη μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Στη συνέχεια προσθέτετε ακόμη μια κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν.
Όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρετε στο πιάτο με την ομελέτα. Ρίχνετε και τηντελευταία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτετε το ρύζι. Μαγειρεύετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 λεπτό περίπου. Προσθέτετε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύετε άλλα 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος προσθέτετε την ομελέτα και τα λαχανικά μαζί με την καρύδα. Μαγειρεύετε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.