Μια υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή που μυρίζει θάλασσα!
Υλικά
3 μεσαίου μεγέθους καλαμάρια καθαρισμένα και κρατάμε τα πλοκάμια
70 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
1 αυγό
4 κουταλιές τυρί παρμεζάνας
150 γραμμάρια σάλτσας ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανός
1 φλ. γάλα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί για 30 λεπτά στο γάλα. Στη συνέχεια αφαιρούμε το ψωμί από το γάλα και το προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με το αυγό, την παρμεζάνα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα πλοκάμια αφού τα έχουμε κόψει σε κομμάτια και τον μαϊντανό.
Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μίγμα και τα κλείνουμε με τη βοήθεια οδοντογλυφίδας, έτσι ώστε το γέμισμα να μην βγαίνει κατά το μαγείρεμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι, τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά πριν προσθέσουμε τα καλαμάρια.
Μόλις προσθέσουμε τα καλαμάρια συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 40 λεπτά, ελέγχοντας, εάν η σάλτσα στεγνώσει πάρα πολύ, προσθέτουμε μερικές κουταλιές ζεστό νερό.
Πηγή φωτογραφίας: www.cucchiaio.it/ricette
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.