Η ισπανική ομελέτα με πατάτα είναι από τα πιο τυπικά χαρακτηριστικά πιάτα της μεσογειακής αυτής χώρας και θα σας ξετρελάνει από την πρώτη κιόλας μπουκιά.
Υλικά
8 αυγά
500 γρ πατάτα
40 γρ παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι
Σπορέλαιο
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρούς κύβους και τις βυθίζουμε σε κρύο νερό για μισή ώρα, για να τις κάνουμε να χάσουν μέρος του αμύλου. Στη συνέχεια στραγγίζουμε και στεγνώνουμε καλά.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά μαζί με την παρμεζάνα, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τις πατάτες για περίπου δέκα λεπτά. Όταν έχουν πάει λίγο χρώμα προσθέτουμε τα αυγά.
Μαγειρεύουμε την ομελέτα σε χαμηλή φωτιά από τη μία πλευρά και μετά περίπου από 10 λεπτά τη γυρνάμε από την άλλη πλευρά και τη μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου.
Photo credit: www.ricettedalmondo.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.