Εύκολη και γρήγορη συνταγή για την τέλεια μανιταρόπιτα

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020

Κολασμένη γεύση που δεν θα σας προδώσει ποτέ.

Υλικά

Έτοιμο φύλλο σφολιάτας για πίτες

1 κιλό. μανιτάρια φρέσκα (ανάμεικτα)

200 γρ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας

200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

4 αυγά

350 γρ. κρέμα γάλακτος

Αλάτι

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με τα 3 αυγά και την κρέμα γάλακτος. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα προσθέτουμε στο μίγμα με τα τυριά.

Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί, αδειάζουμε το μίγμα και το σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Χτυπάμε το αυγό που περίσσεψε και το αλείφουμε στην επιφάνεια. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. 

Photo credits: www.greatbritishchefs.com