COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Φτιάχνουμε την πιο νόστιμη αλμυρή τάρτα με ρικότα


12 Ιουνίου 2020

Φτιάχνουμε την πιο νόστιμη αλμυρή τάρτα με ρικότα

Μεγάλη εφεύρεση οι τάρτες. Γλυκές και αλμυρές. Σήμερα θα μείνουμε στις αλμυρές και θα φτιάξουμε τάρτα ρικότα με ωραία τραγανή και μπισκοτένια ζύμη.

Υλικά 

250 γρ. Αλεύρι 00 

100 ml νερό

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

600 γρ. ρικότα

3  αυγά

40 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)

200 γρ. ζαμπόν 

200 γρ. έμενταλ 

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέσα στο μπολ και στη συνέχεια με το χέρι, μέχρι να έχουμε μια μαλακή και συμπαγή ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Στο μεταξύ βάζουμε τη ρικότα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, την παρμεζάνα, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαμπόν και τα τυριά, κομμένα σε κύβους, εκτός από την παρμεζάνα που είναι τριμμένη,  και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. 

Ξετυλίγουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε μια ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια με τη βοήθεια ενός πλάστη. Στη συνέχεια τη βάζουμε σε ένα ταψί, την τρυπάμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε την κρέμα ρικότα. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε. 
 

Πηγή φωτογραφίας: www.ricettedalmondo.it

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.