Το πιο νόστιμο κοτόπουλο Cordon Bleu

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020

Εκμεταλλευτείτε την ευελιξία αυτού του πιάτου και φτιάξτε το ξανά και ξανά με διαφορετικά κάθε φορά υλικά. Το βέβαιο είναι ότι με ελάχιστο κόπο, πάντα θα καταλήγετε σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Υλικά 

6 φέτες στήθους κοτόπουλου

6 φέτες ζαμπόν

6 φέτες τυρί scamorza 

Για το πανάρισμα

3 αυγά

Αλεύρι 00

Τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Με ένα μαχαίρι κάνουμε μια οριζόντια τομή σε κάθε φιλέτο, φροντίζοντας να μην το κόψουμε από άκρη σε άκρη. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και στρώνουμε στην επιφάνειά του μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα τυρί. Και στη συνέχεια κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.

Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι, σε ένα άλλο χτυπάμε τα αυγά με μια πρέζα αλάτι και σε ένα άλλο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά. Πανάρουμε τις φέτες κοτόπουλου πρώτα από το αλεύρι, ύστερα από το αυγό και ύστερα από την τριμμένη φρυγανιά. 

Σε αυτό το σημείο βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε τις φέτες κοτόπουλου, γυρίζοντάς τις αρκετές φορές (θα χρειαστούν περίπου 4 λεπτά, αν και πολλά εξαρτώνται από το πάχος των φετών κοτόπουλου). 
 

Πηγή φωτογραφίας: www.ricettedalmondo.it