Μια συνταγή που θα κατακτήσει και τους απαιτητικούς ουρανίσκους.
Υλικά
350 γρ. ταλιατέλες
600 γρ. κολοκυθάκια
250 γρ. ρικότα
2 κρεμμυδάκια
2 κουταλιές της παρμεζάνας (τριμμένη)
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια σε στρογγυλά κομμάτια. Ζεσταίνουμε ένα λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Όταν είναι έτοιμα τα κολοκυθάκια τα χτυπάμε σε ένα μπλέντερ μέχρι να έχουμε μια κρέμα.
Στη συνέχεια, μεταφέρουμε την κρέμα κολοκυθιού στο τηγάνι και προσθέτουμε τη ρικότα, σιγά-σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα. Συμπληρώνουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό, το οποίο το προσθέτουμε στην κρέμα κολοκυθιού και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την κρέμα και απολαμβάνουμε.
Πηγή φωτογραφίας: https://www.ricettedalmondo.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.