Η Quiche Lorraine είναι από τις πιο δημοφιλείς τάρτες της Γαλλικής κουζίνας. Παρακάτω θα βρεις μια πεντανόστιμη εκδοχή της αλμυρής τάρτας με κολοκυθάκια και γραβιέρα.
Υλικά
Έτοιμο φύλλο για τάρτες
500 γραμμάρια κολοκύθια
150 γραμμάρια γραβιέρα
3 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
5-6 κολοκυθοανθούς
Ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε φέτες με πάζος δύο χιλιοστών. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τι σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας απαλά για λίγα λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την κρέμα, μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Ύστερα προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε το φύλλο και το βάζουμε σε μια στρογγυλή φόρμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα με τα αυγά και τα κολοκυθάκια και από πάνω προσθέτουμε τι τυρί σε φέτες και τους κολοκυθοανθούς που θα έχουμε καθαρίσει. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά .
Πηγή φωτογραφίας: www.ricettedalmondo.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- 6 μεγάλες τάσεις διακόσμησης για τα Χριστούγεννα 2025 που θα λάμψουν φέτος τις γιορτές
- Τα loafers είναι το passe-partout του φθινοπώρου και ξέρουμε πώς θα το φορέσεις από τώρα ως και τον χειμώνα
- Ο γιος του Ρίτσαρντ Γκιρ και η κόρη της Σίντι Κρόφορντ θα δουλέψουν μαζί, 30 χρόνια μετά το διαζύγιο των γονιών τους