Πεντανόστιμη τάρτα με πατάτες και φέτα χωρίς φύλλο

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Η πατάτα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα φαγητά, και αν συνδυαστεί με φέτα, τότε είναι σκέτη κόλαση.

Υλικά 

600 γρ πατάτας

200 γρ φέτα

150 γραμμάρια γιαούρτι

1 αυγό

Αλάτι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ύστερα τις αφήνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για για τουλάχιστον 30 λεπτά, έτσι ώστε να χάσουν λίγο άμυλο και είναι πιο τραγανές.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα: Κόβουμε τη φέτα σε κομμάτια και την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια την ανακατεύουμε μαζί με το γιαούρτι και το αυγό σε ένα μπολ. Σε αυτό το σημείο στραγγίζουμε τις πατάτες και τις στεγνώνουμε. 

Παίρνουμε μια ταρτιέρα και βάζουμε στη βάση μια στρώση από πατάτες και μια στρώση από την κρέμα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και τελειώνουμε με μια στρώση από πατάτες. Ρίχνουμε λίγο λάδια και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μεταφοράς στους 200 ° C.

Πηγή φωτογραφίας: https://www.misya.info