Σήμερα φτιάχνουμε μοτσαρέλα γεμιστή με πολύχρωμα λαχανικά

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020

Μια εύκολη, νόστιμη και δημιουργική συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας. 

Υλικά 

6 σακουλάκια μοτσαρέλα

½ μελιτζάνα

1 πιπεριά

1 κολοκυθάκι

1 κρεμμύδι

1 πατάτα

6 ντοματίνια

Φρέσκος βασιλικός

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά και ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και την πατάτα. Ύστερα τα κόβουμε όλα σε κύβους του ίδιου μεγέθους. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και ρίχνουμε τους κύβους μελιτζάνας. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Στη συνέχεια προσθέτουμε επίσης τις πατάτες, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια σε κύβους και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, προσθέτοντας επίσης τις ντομάτες και το κρεμμύδι. 

Μαγειρεύουμε για περίπου δέκα λεπτά: τα λαχανικά πρέπει να μαγειρευτούν, αλλά να είναι al dente. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ στραγγίζουμε τη μοτσαρέλα, κόβουμε το καπάκι και αφαιρούμε ένα μέρος του εσωτερικού πολτού με ένα κουταλάκι του γλυκού. Γεμίζουμε κάθε μοτσαρέλα με το μίγμα λαχανικών, καλύπτουμε εάν θέλουμε με τα καπάκια, στερεώνοντάς τα με οδοντογλυφίδα και σερβίρουμε. 

Πηγή φωτογραφίας: www.cucchiaio.it