Πεντανόσιμες ψητές μελιτζάνες με ρικότα

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020

Ένα νόστιμο ορεκτικό για όλες τις ώρες της ημέρας. 

Υλικά 

600 γρ. μελιτζάνες

150 γρ. ρικότα

1 αγγούρι

Ελιές 

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για 10 λεπτά, στη συνέχεια τις γυρνάμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.

Προσθέτουμε αλάτι, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις μελιτζάνες να κρυώσουν. Στη  συνέχεια τις κόβουμε σε φέτες.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρικότα, με μια κουταλιά της σούπας λάδι και μια πρέζα αλάτι, και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μίγμα. Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι, το κόβουμε σε 4 μέρη κατά μήκος και αφαιρούμε τους σπόρους, στη συνέχεια το κόβουμε σε μπαστούνια. 

Σερβίρουμε τις μελιτζάνες με τη ρικότα τα αγγούρια και μια κουταλιά ελιές. 

Πηγή φωτογραφίας: www.lacucinaitaliana.it