
Ένα νόστιμο ορεκτικό για όλες τις ώρες της ημέρας.
Υλικά
600 γρ. μελιτζάνες
150 γρ. ρικότα
1 αγγούρι
Ελιές
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για 10 λεπτά, στη συνέχεια τις γυρνάμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις μελιτζάνες να κρυώσουν. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε φέτες.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρικότα, με μια κουταλιά της σούπας λάδι και μια πρέζα αλάτι, και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μίγμα. Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι, το κόβουμε σε 4 μέρη κατά μήκος και αφαιρούμε τους σπόρους, στη συνέχεια το κόβουμε σε μπαστούνια.
Σερβίρουμε τις μελιτζάνες με τη ρικότα τα αγγούρια και μια κουταλιά ελιές.
Πηγή φωτογραφίας: www.lacucinaitaliana.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- 6 έξυπνοι τρόποι για να απαντήσεις σε κάποιον όταν σε προσβάλλει, διατηρώντας την ψυχραιμία σου
- Ειδικός σε θέματα ευτυχίας του Χάρβαρντ μοιράστηκε τη no1 συμβουλή για μια εύκολη και επιτυχημένη ζωή
- Ζώδια σήμερα (7/9): Η Σεληνιακή Έκλειψη φέρνει έντονη και μεταμορφωτική ενέργεια - Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο